Posts

Showing posts from March, 2012

exam ???

serabut .. serabut .. serabut .. esop aku exam .. takod bin nervous betoll aku .. da laaa silibus da tukar .. lagii laaa aku takod .. urmmm = =' .. takod laaa .. sej mmg aku tak suke .. aku xtaw nape .. mybe sejarah pom tak suke aku .. tapi aku yakin ,, tuhan ader disisi aku .. korang tolong doakan aku oke ? xselly aku na buad betoll-betoll exam kalii niee .. aku na tunjuk kt abah aku sbb maren abah aku tertiba kate macam nie " pikahhh kene uat molek pekse abohh harap kt pikahhh sorg jer niee .. " .. urmm . sayu aku dengar .. aku kan maen opmo .. macam mne aku nak buktikan yg aku ley buad .. ? aku tkot laa .. IQ aku bukan bijokk mane pom .. bole laa setakat yang mampu .. tapi orang kate .. jangan give up sangat .. 6t ader laaa rezeki tuw .. cepat gilew mase berlalu .. bape bulan da na exam .. wahhhhh !!!!!! soooo scary !!!!      aku yakin aku ley buad .. amin3 .. doakan aku ye ?? ..  tuw jer kott yang aku na bgtaw kt korang .. tong kayu sbbb sudi dengar cter aku .. bye…

my twin:)

sejak akhir-akhir nie .. aku selalu moody taw .. dengan kawan-kawan aku pom aku asyik na marah jer .. tapi nasebb kawan aku paham .. mybe bendera merahh kodd .. aku cian at kembar aku .. aku selalu moody dengan dia .. yayang .. atin mintak maaf k .. yayang jgn marah atin oke .. atin sayang jah .. sayang sangat-sangat.. diri atin xmugkin hepy law xder jah disisi .. atin taw atin banyak uat jah sakit hati .. atin selalu uat perangai sejak akhir-akhir nie .. atin mintak ampun .. atib bukan sengaje .. tapi betoll .. atin xder niat lansung na marah jah jer .. nur hafizah bt zaki .. atin mintak maaf tersangat .. maap laa kembar mu inie .. yang selau bikin sakit hati .. titew sayang kembar titew .. jah jangan tinggalkan atin oke .. ? iloveyousomuchh:)

temu ramah ?

haii peeps:)

ary nie aku ader cter at korang sume .. pagi tadi after aku balek dari kelas,aku and kawan-kawan aku pegi pasar tani .. korang kenal pasar tani ? pasar tani at bandar tuw .. tepi giant tuw .. xkenal kenal lagi ?? alaaaaa ==' .. at KUALA TERENGGANU .. TERENGGANU DARUL IMAN .. xkenal lagi ? urmm , ikot korang laaa .. hahahahahahahahaha .. sory mory k .. okehh go on dengan cter kite oke yayang ..

  lepas tuw , kite org pom pegi laa temuramah .. temuramah untuk kajian geografi pmr .. first kite org pegi satu group .. tapi ... oleh kerane ramai sangat .. so , kite pom berpisah .. berjalan 2-2 org .. aku jalan dengan kembar aku .. fizah auchack ku yayang:3 .. adik aku eisha bieber jalan dengan b .. iaitu .. siti nur nabihah:) .. aku pegi 7 org termasox aku .. fizah , tie , ca , aen , mahirah , nabihah , simah ..

  lepas dari tuw ,, mule laa operasi aku and the geng iaitu TEMURAMAH .. malu glew siot .. tapii malu-malu pom kene buad jugak laaa kan .. atas dasar keje skola kan…

my story life:3

Image
harinie .. untuk kali ke-2 aku update blog .. xselly , aku bosam .. daripade aku goyang kaki .. ngadap tv .. baek aku update blog aku .. lagi best .. uwahhhhh !!!! aku da jadikan blog aku nie as my diary .. huhu .. harinie moOd aku tetibe ingt at org tuw .. org yg kire nye penah masox lam hati aku .. bukan senang nak masox lam hati aku nie .. tapi , bile dia da masox , senang kambing dia jer na kuar balek .. kepale hotak betoiii !!! for now , without tears for men .. dulu aku penah nages sbb laki .. dan aku rase sangat-sangat tak berbaloi .. bertape gilew nyew aku an .. nages sbb laki .. tambah pulak untuk laki yg sewel .. yg tak pandai hargai org perempuan ..

         but , itu dulu .. start now , itew da taknak kisah sal laki .. itew da get ready untuk pmr .. itew takod bin nervous .. tapii .. itew yakin .. ALLAH ader disisi itew .. itew nak stadi kuat-kuat .. da takanak jadi nakal .. maen-maen .. itew sayang ma itew .. abah itew ..

        kisah dulu .. aku try lupekan .. let bygon…

ntah laaa =='

hyep guys .. !!

harinie aku bosam glew .. kt umah xder sape-2 pom .. abah da pegi KL semalam .. glew siot .. teramat rindu .. rindu dengan bebelan abah .. rindu dengan suare bising abah .. urmm,driver aku pom da tukar skrg .. nasrul muiz bin abdul rahman .. sekarang buad hari ke-2 .. tarikh 22/3/2012 telah secare rasmi nyew jadi driver aku .. abah xder .. bese nyew abah jer amek aku .. nie .. alih-alih mamat tuw amek aku .. tapi xpe jugak .. sekurang-kurang nyew abang aku nie amanh pade abah aku .. kena hantar aku pegi tuisyen .. aku baru ingt xnak pegi tuisyen,alih-alih abah da serahkan tugas driver kat abang aku .. urmm ==' .. muiz ,, muiz ,, muiz .. xselly dia baek .. baek sangat ,, walaupun garang macam arimau .. tapi sokey laa .. dia kan abang .. mmg patot dia marah kalau aku buad sewel aku .. dia nakal at sekolah .. dan aku taw tuw .. tapi masalah nyew nape org na amek kesempatan atas diri dia .. sume kawan dia aku tgop macam nak amek kesempatan jer .. aku xnak laa macam tuw…

famili tersayang:)

Image
haiii peeps:)
nie famili aku .. famili yg aku sangat-sangat sayang .. tersangat .. mereka hidup aku .. nyawe aku .. aku bahagia disisi mereka .. gambar nie mase hari raye aidilfitri (2o12) .. sume ader except abg aku .. nasrul muiz .. hilang ntah kemane .. raye sangat laa konon sampai x sempat nak bergmbar .. oke .. yg baju purple tuw .. abdul rahman bin said dan sebelah nye tuw .. yg cantek jelite .. yang paling kami sanjung, rusnani mat amin .. parents kepade anak-2 yang sangat degil .. tapi sedegil-degil kami,kami sayang abah kami .. ma kami taw .. aku ader sorang akak .. nak kater sporting .. sporting soit .. kalau bab-bab korea,wahhhh .. aku naek sekepale dangan dia .. bab-bab couple un dia sporting .. that y aku suke luahkan kt dia .. perhhhh !!! terbaek kan ? akak aku beak laa jugak .. sbb aku nie jenis rembat jer barang org .. yang jadi mangse nye , akak aku laa .. sume barang dia aku rembat .. kadang-kadang jer dia marah .. tapi kalau dia marah, aku buad muke slumber dog aku …
Image
xtaw na buat update ape .. urm .. kisah aku .. aku seorg yg mmg terlalu simple .. buktinye,tgop pade blog aku laa .. simple jer kan ? korang suke x ? aku tak kisah laa korang na suke ke tak , p yg pasti, aku suke dengan care aku .. tak meniru gaye org .. steady bohhhh !!! wakakakakaka !! aku kekadang jeles jgk tgop blog org .. mmg perhhhh ar  !!.. aku suke .. tapi masalah nye sekarang , aku dokk panda nokk uat gane .. hahahaha .. kang tubek dohh ayt ganu aku .. ayt antarebangse aku tuw .. mg jgn nokk copy and paste oke ?? aku dokk v .. hahahahahaha .. idup nie simple , dokk perlu nokk bangge ape yg kite ader .. aku adalah aku .. dan aku dokk akan sombong pade org yg dokk sombong .. p aku akan sombong , kalau org tuw yg sombonk dulu ?? oke ?? dokk perlu kott aku nokk sombonk sbb aku nie suke berkawan .. takdokk istilah sombonk lam hidup aku ..

oke laa dalink-dalink ku .. byep .. salam:)
Image
haii guys .. kali nie aku update sal kawan-kawan aku ... kire kawan yg terbaek laa .. hehehehehe .. da 3 tahunm aku kawan dengan diorg .. gaduh tuw ader .. tapi kejap-kajap jer sbb xbaek laa kan gaduh lame-lame kan ?? xelok.. wakkakakakaka!!! aku sayang kawan aku .. mase aku tgh ader masalah,diorg laa yg banyak tlg aku .. tanpe diorg,hidup aku xmgkin sempurna .. tanpe kawan disisi . hidup seseorang tuw tak mungkin sempurna .. aku nak jujur dgn korang sume , walaupun kite org penah gaduh,mengumpat sesame sndri,but in the end.kite org akan bermaaf-maafan jugak .. tu tw yg bez tuw .. aku sayang mereka .. dan aku taw,mereke jugak sayangkan aku .. (hehehehehe) ..

oke .. that all .. mekasih sbb sudi bace .. byep .. salam:)





Adele :3

Image
korang na taw,aku minat sgt dia .. tersangat .. terutamenye,lagu dia yg bertajuk Someone Like You.. lagu yg ini banyak persamaan betul dgn aku .. mcm kisah hidup aku da .. sbb tuw aku amek lagu dia nie sebagai lagu tema blog aku nie ..  hehehehe  .. but seriuosly,aku mmg minat betol ngn dia .. urmm.. sume lagu dia aku minat .. roiling in the deep pom aku minat jugak ... huhuhu .. tapi yg selalu aku pasang at Youtube,lagu SomeoneLike You laa .. aku mmg xpenah jemu lansung dgr lagu tuw .. lagu kisah hidup aku .. diri aku .. banyak  bagi aku menanges .. huhuhu ..
urm , tuw jer kod aku cter kt korang.. k laa .. Salam .. iloveyousomuch:3 *_*

alhamdulillah .. Allah always with me :3

Image
haii guys .. Alhamdulillah .. walaupun banyak ader masalah .. tapi,aku boley selesaikan .. alhamdullilah .. rase beban di bahu da kurang .. aku xley byk sgt berfkir sbb tahun nie aku da na exam .. xley da main2 .. yang pasti,aku na buat amak kebaikan .. jauhi bnde yg boley merosakkan aqidah aku .. InsyaAllah,selagi aku berdamping dgn ALLAH,diri aku,hidup aku,xkan keseorangan .. aku akan sentiase berdoa pade Allah supaye terus hidup aku terus diberkati olehNYA .. amin3 .. doakan aku oke ?
oke laa syg,byep .. Assalamualaikum:) :3

berdoa kepada yang MAHA ESA

Image
Assalamualaikum:) .. haii peeps:))
hari nie , prob aku bnyk giler .. dan rasenye aku da byk kali nges ke org tuw .. sakit plop mate aku nges sbb dia .. adoiya~ .. kadang-kadang aku pikir jgk .. nape bengap sangat aku pegi nges sbb dia .. ==' .. urm .. p na buad mcm mne da .. kalau korang  na taw,aku nieratu air matatapi aku nges bile aku rase sakit hati and marah  .. bukan manje .. aku x manje .. dan aku paling xsuke apabile istilah manje tuw hanye untuk org yg suke menangis .. cikgu aku kate .. menangis tuw bukan sbb manje tapi menunjukkan bahawe yg kite sangat-sangat sedih .. paham ? so,untuk kekawan aku yang same mcm aku,xpe .. teruskan lagii .. xde org yg berani na kate awk manje lagi taw ... dan .. kalau ader masalah,aku lebih suke cter kt ALLAH .. bile aku nges depanNYA,aku rase jiwe aku tenang,sejuk dan sume masalah aku hilang .. lenyap ...
that why,aku bersyukur kerana dilahirkan sebagai umat islam .. Alhamdullilah .. skrg,jiwe aku da tenang cket .. hope,esop xde pape yg ber…

Broken Heart

Image
Assalamualaikum .. peepss,
ary nie aku sedih sangat .. hati aku sakit bile mengingati sume tuw .. org yang aku minat sangat kne kebas dgn kwn sendri .. korang taw,org laki tuw baru pndah kt sekolah aku .. mse dia dtg,aku terus minat kt dia .. aku xtaw mcm mne na cter tapi hati aku sekarang sedih sgt .. org yg first time aku minat untuk pndang pertame terus hilang mcm tuw jer dari aku .. nape ak mcm nie hahh?? :( aku sedih .. hati aku sakit .. tiap kali aku ingt dia.aku mesti nges .. hati aku sakit sngt .. tersangat .. dan sekarang,aku rindu dkt ex aku .. dia yg terbaek dan selalu jd yg terbaek untuk aku .. aku na kan dia balek .. aku xnak ingt pasal laki tuw lagii .. hati aku sakit! jiwe aku sakit! dan aku terpakse melalui sume tu dgn sendirinye .. nape mung jahat sangat ngn aku ? aku penah uat jht ke ngn mung ? bakpe mg jahat ngt ?? aku nyesal suke n minat kt mg ! aku bersyukur,disaat aku tgh nages,kawan aku ader disisi .. disaat aku tgh sakit hati,kawan aku ader disisi .. meksaih unt…

Aku sayang mg scha pika:)

Image
hye peeps.. =))
ary nie aku update lagi blog aku .. urmm .. baru sorang follow  aku .. :'( but sokay,ak x care yg pnting aku da ader blog .. hehe
hehehehe .. epy gile2 .. tenz to my dear , scha pieyka .. muahhhh:3 .. hehehe:))
Image
urmm .. aku suke posing .. amek gambar .. bila besar ,aku ingt na jadikan phtographer nie sebagai hobi aku .. kat mne jer aku pegi,mesti wajib amek gambar .. p x wajib laa jugak .. ikot mood laa .. honestly,amek gambar and posing tu adalah sebahagian dalam hidup aku .. (hehehehe) .. now,aku teringin sangad2 na pakai nikon .. abah kate bile exam pertengahan tahun nanti law aku get 3A ( bole laa jugak.. insyaALLAH ) abah akan belikan nikon ..hahahaha .. bez nye .. x sabar rasenye .. p korang doakan aku oke ?? doakan yang aku akan dapat 3Adlm exam pertengahan tahun .. oke ? tenkiu ... love u !

yeay3:)

haii guys ,,

sory .. aku xder mood sngad .. urmm .. xtaw laa .. xselly,aku buad blog juz untuk maen2 .. aku sedih gile .. xder org pom yg na tolom ak mse ak teringin sangad2 na buad blog .. p akhirnye aku bole jgk buad .. korang na taw,aku sampai terbawak2 kt dlm mimpi .. hahahaha .. bertape aku na nye blog .. adoii! .. tapi xpe laa .. yg pnting aku da buat da blog .. ak  gembire x terkate .. hahahaha .. kurang asam betol kan .. huhu .. sokay laa .. ^_^

pertame buad blog

haii .. nie aku baru buat blog .. bertape susah nye aku na buat blog .. perhhh!! ak tnye sume org mcm mne na buad blog .. sume org xtaw .. ader yg taw p xder mase na tlg aku .. urmmm .. :'( (sooo sadd ) .. but sokay , now aku da buad sendri .. tanpe prtolongan org .. aku epy gilew .. walaupun xder org na tlg p akhirnya aku kley buad jgk .. amin .. TERIMA KASIH YA ALLAH :3