Posts

Showing posts from December, 2013

Giveaway? GA? amende tu?

Assalamualaikum..
haii..

kihkihkih. malam ni sempoi-sempoi ok. hurm hurm hurm. lepas tgk #PISA sebenarnya ni. suwit betul kan cerita pisa ni. huhuhu. novel dia pun aku ulang sampai 2 3 kali kut. tak ingat dahh~ tapi novel dia memang perhhh. aku kan kalau bab-bab novel ni, memang suka. bukan suka dah, siap gila-gila dah kalau takleh beli novel. tapi tula, keBIASAANnyalah kalau time aku tak beli novel tu, kes aku tengah nazak duit. tgh pokai ! tgh takde money money money. hurhhhhh! cuti sekolah ni, memang aku seratus peratus takde duit. kesian kesian. duit topup pun aku mitak dengan abah. HAHAHAHAHAHA. takpe, cuti sekolah, macam nilah gayanya ok.

ok, back to our entry. hm, tbh, aku langsung taktahu nak buat GA mcm mane. well, ade jugak kawan aku suh join GA ni, tapi seriously, aku langsung tak pandai nak buat macam mane. nak join, memang nak join memandangkan semua hadiah best-best, tapi tula. takpelah, takde rezeki kut.

kawan penah ajar aku macam mane nak buat GA..
tapi masa tu, aku ta…

cintaku terputik saat 2 jam.

Assalamualaikum..
hai..

haaa, macam best je , macam sedap je tajuk kat atas nung. hahahahaha. gile, memang ngek kut aku. angau dengan si dia sampai sekarang, ntah sampai bila-bila kut.

hahahahaha.
2 jam
cinta aku terputik .

korang penah kena tak dengar cinta pandang pertama ? dan korang rase cinta pandang pertama korang wujud ke tak ? OMG.

idk ni ke nama cinta pandang pertama aku, tapi nak kate pandang pertama, tak kut, huhuhuhu.
tapi kan, nak dijadikan cerita, tadi mase teman kawan aku, omg, aku terjumpa mamat sorang ni. memang stylo. hati aku terus cair weh, memang cair, memang rasa nak terpengsan pun ado. tapi babe, kawal lah wehh, takkan nak pengsan depan ramai orang. double omg, malu, malu, malu.


actually aku dah jumpa dengan pujaan hati aku ni pagi-pagi lagi, masa tu dalam pukul 9.00 pagi, dan masa tu, dia tengak check up apa ntah. dari jauh aku tengok dia, hehehe. dan buat kali pertama aku pandang dia, Ya Allah, indah sungguh ciptaanMu. hati aku tetiba dup dap dup dap dup dap. …

Jodoh..

Assalamualaikum..
haii..

 haaa, bunyi lain macam je kan tajuk kat atas nung. hahahaha. gempak sih. actually, tajuk kat atas tu sebenarnya memang sangat-sangat dekat dengan kita kan. tidak dinafikan lagi ok. hahaha.

setiap orang nak kawen
setiap orang nak mendirikan masjid masing-masing.

erkk.... aku pun same, aku pun nak kawen. hikhikhikhik. omg, so gatal aku en. kalau tahu di abah aku, memang kene kejar sekeliling rumah dah. abah siap bawak parang lagi kut. baru 16 tahun, dah mikir pasal kawen. double OMG ok. hahahahaha

ok, entry ni pun aku baru dapat ilham semalam. acecece, ilham konon, padahal kes aku dengar dekat THR GEGAR. ala, radio yang memainkan lagu yang jiwang-jiwang tuuu. bukan ke kalau setiap malam like pukul 10 or 11, radio tu ada sesi perluahan kisah cinta, kisah sedih, kisah yang menyayat hati ? korang taktahuu?

ohhh..

aku layan radio tu sebab..

terlalu banyak cerita yang menyentuh hati, jiwa, raga, hempedu dan segala organ dalam badan aku ni taw. hmmm, memang cerita so…
Assalamualaikum..
hai..

cuti mcm ni memang best kalau layan utube kan. haa, samelah aku sekarang ni. duk layan fesbuk, twiter, utube and instagram. huhh, bosan tahuu. taktahu nak buat ape. tapi, itulah, mase aku bercuti dekat peneng ( bercuti ke ? hahahaha , rombongan perkahwinan kazen laaa ) baru-baru ni, bukan main lagi, aku lepak duk sane. ingatkan kerje kursus akaun aku siap dengan serte merta rupe-rupenya, alahai, mase aku nak otw pie peneng, cikgu text dekat aku...

'assalamualaikum, kerja/kursus banyak salah, kalau nak amek dot dot dot...............................................'

haaa, panjang punye text cikgu bagi tahuu, time tu aku dah mcm ni :OOOOOOO ohmaigod, aku dahlah nak pie peneng ni, mcam mane ni, macam mane ni. dan akhirnya, aku decided, aku suruh my girls aku yang pergi. naseb jugak ada member macam kawan-kawan aku ni. ape yang aku suka kawan-kawan aku yang ni, sebab mereka susah senang ade selalu di sisi aku. apa yang paling buat aku terharu, time aku tak…