Posts

Showing posts from April, 2013

Selamat Hari Tua awakk :)

Image
Assalamualaikum :)

 Hari nie saya nak post pasal bufday seseorang. Saya mengagahi jugak jari saya untuk menaip waima kepala saya terase pening sangat-sangat. Tapi demi dia, tapela, saya post jugak sebab dia jugak salah satu sahabat saya di sekolah. Dia rapat jugak dengan saya. Mase bufday saya, dia ade jugak post pasal saya. Urmm, terima kasih ye wak. Adiahhh ??? Urmm, adiah dia saya tak cari lagi. Idk la nak cari present ape ke dia. Bende yang saya nak bagi ke dia, semua orang dah bagi. So, idk la. Lagipun kakak saya tak balik lagi, so susah sket nak cari adiah nie. Saya tak reti nak bagi adiah macam mane dekat orang, selalu jugak saya gunakan khidmat seseorang untuk mencari adiah yang sesuai.  Hehehe~ so bad la kan.

 Untuk najihan nizam, selamat hari tua ye awakk. Saya mitak maaf sebab lambat post. Buzy and takde idea. Hahahahaha. Walaubagaimanapun, saya nak awak tahu, yang lambat atau lewat, saya tetap akan post jugak entry pasal awak. Saya mitak maaf kalau selama kita berkawan, sa…

Ingat mati menguatkan jiwa.

Assalamualaikum.
  Semoge semua readers saye sihat walafiat belaka. Actually, hari nie saye nak update entry tentang  'Ingat mati menguatkan jiwa'. Saye nak share kisah ini dekat korang sebab memandangkan sekarang ramai orang terutamanye dalam kalangan anak-anak muda yang takut untuk mengingati pasal hari kematian. Sebab apa?? Salah satu sebabnya, imam kita terlalu sedikit, dan hati kita mudah getar dan tidak mahu langsung mengingati hal ini sedangkan ingat mati boleh membuatkan kita lebih ingat akan ALLAH. Info ini saya ambil daripada surat khabar, dan saye rase, tak salah kalau saye kongsi pasal keagamaan. Harap korang bace dengan penuh keberkataan. Amin..

  Sesetengah orang menyangka ingat mati akan melemahkan semangat. Mereka membayangkan jika seseorang mengingati mati, ia tidak lagi ghairah untuk bekerja, menuntut ilmu dan membangun negeri. Sangkaan anggapan seumpama itu tentu sahaja salah. Mengingati mati adalah satu galakan daripada Rasullulah SAW kepada umat islam. Mat…

Apa maksud 'BESTIE' ?

Assalamualaikum :D

  Selamat malam korang. Semoge semua readers saya dalam keadaan baik-baik belake. Malam nie hati saya terbuka cket nak updated entry. Tu pun last minute baru nak post. Nevermindlah kan? Belog saya telah dikuasai oleh habuk ! Ohhmenn~ lame sangat dah saya tak update. Rindu tu ade, tapi idea tadak~ hahaha. Kalau jalan cerita tak menarik, takut peminat saya lari pulakkk. Hahahahaha. Masalahnye sekarang, saya ade peminat ke?? Hahahahaha--'

 Oklah, i'll continue my story. Actually malam nie saya nak bincang isu BESTIE. What mean of bestie? Bestie sebenarnye, singkatan kepade BEST FREIND. Yea, kawan baik. Korang ade kawan baik? Ofcourse semuanye ade kan? Bagusla kalau korang ade. Dulu mase saya start persekolahan. I mean, mase saya pra sekolah, saya tak kenal siapa kawan baik saya. Hehehe. Mase tu saya berkawan dengan semua orang. Bagi saya, semua orang kawan baik saya. Hahahaha. Tapi itu mase saya tak mactured lagi laa. Tak matang. Ish ish ish.

 Tapi bile masuk j…