Posts

Showing posts from January, 2013

Insyaallah :)

Image
Assalamualaikum, dan salam sejahtera untuk kalian. Terima kasih bagi sesiape yang sudi bace story sy hari ini. Korang masih ingat lagi tak story sy yang sy updated pasal sy teringin sangat-sangat nak updates tentang islamik ?? Oh yea, hari nie sy tak story pasal sirah. Tak tahu lagi nak cerite macam mane at korang pasal para nabi. I'm sorry. I'm have no idea about that. Sadlife:( but, jangan putus asa fikah ! still ade mase lagi untuk pelajari pasal keagamaan.  Hari ini sy nak kongsikan story pade korang semua. Sy tahu, ramai dikalangan kite semua ingin berubah kan ? Tapi pade mase yang same, hati kite, peramgai kite, masih macam dulu. Actually, sy pun masih dalam perubahan. Dan ape yang sy tahu, nak berubah untuk jadi baik, Ya Allah, begitu banyak sekali dugaan yang datang. Bile kite nak berubah jea, ade jea bende yang datang menghalang kite kan ? But, ape yang sy tahu, apabila kite nak berubah, nawaitu kite mestilah seiring dengan akhlak kite. Berdoalah selalu agar diberika…

Selamat Petang ! :)

Assalamualaikum and haii. *Kenyit-kenyit Mata* hahaha. Oklah, hari nie hati sy terase rajin sedikit nak updates. Esok dah start persekolahan. Yeslah kan, untuk budak seperti sy nie memang wajib kene tidur awal laa. Tambah-tambah kalau esok adalah hari Ahad, well, as you know, hari Ahad semestinye ade perhimpunan pagi. Bagi orang yg bersemangat pergi sekolah, kompen tak akan tidur mase perhimpunan tu kan sebab nak dengar ape yang guru-guru nak berucap. Tapi lain pulak dengan sy. Yea, sy setiap hari memang bersemangat yangg jitu taw ke sekolah, tapi kalau bab-bab perhimpunan , urrmmm, kompen sy akan tersenguk-senguk mcm burung belatuk ! hahahaha !

  Hey you, sy ade story mory skit taw. Nak tahu nak tahu ? Oklah, 2 hari yang lepas, sy terjumpa crush sy mase darjah 6 . OMG !!!! correction, bukan terjumpa face to face lah, but terjumpa dalam instagram. Double terharu ok ! hahahaha. Ekceli, mase tu sy follow dia punye kawan karib dan mase tuu sy taktaw yg dia adalah kawan baik kepade crush …

dot.dot.dot

Image
Assalamualaikum, and salam sejahtera. Acecey, dengan bersemangat yg jitu taw kali nie. Hahaha ! Ok,ok Hari nie sy mendapat sedikit kekuatan untuk updates blog. Seriuosly, sy dah lame sebenarnye nak updates nie, tapi hari nie, pagi nie, baru sy dapat updates one new story. Sorry guys, mase tak mengizinkan sy ber-updates semase hari persekolahan. Kerja sekolah banyak wooo !! :O so kene korban lah sedikit mase untuk kerjayaan diri sendiri kan ? As you know, mula-mula memang lah kite menghadapi kesusahan, but, mase kite dah dapat kerja yg baik, gaji yang banyak  mase tulah kite akan menjadi automatik seronok korang. !! Percayelah padekuu ok ! Berdiri atas keyakinan kite sendiri ok. Just believe yourself , and InsyaAllah, ia akan terjadi. Anyway, sy updates hari nie just untuk sajer-sajer jea. Nak continue bace, silalah, tapi taktahu lah korang rase boring ke tak dengan story sy kali nie, ERMMM *buatduckface*  hahahahaha ! So, continue our story ok.

  Ekceli, sejak kebelakang nie lah k…

welcome to be form4

Image
haii and assalamualaikum. Sebelum tu, sy nak ucapkan selamat tahun baru. Sory kalau wish lambat. Semoge tahun ini membawe seribu keberkatan kepade kite semua. Amin, Amin, Amin. So, alhamdullilah, sampai sekarang sy masih diberi peluang untuk terus hidup dan menjalani kehidupan seperti biase. Mule-mule, mase tarikh 1.1.2013, sy nak sangat updates blog mase tu, but, mase tak mengizinkannye. So, nevermind lah kan ? okey, as you know, umur sy sekarang dah 16 belas tahun. Huwaaaa !! can't believe it ! sy dah tua !!!! hahahaha. Tak lah tua mane. Poyoo betul aku nie --'
    Masuk jea tahun baru, semuanye changed. Berubah dari segi kawan, kelas, cikgu-cikgu dan macam-macam. Urmm, yang paling sy terharu sgt, kawan-kawan sy !! semuanye berpisah. Subhanallah. I'm going to be sick. Ohh, sadlife:( okeylah, mule-mule tu, okey lagi lah. Sebab minggu pertame, f4 ade minggu orietasi. So, masih diberi peluang lagi lah untuk lepak-lepak bersame kekawan sy kelas 3bestari. Double bestlahkan. …